Katarzyna Radomska opowie subiektywnie o kulinarnej blogosferze od środka, czyli jak nie blogować o kulinariach i dlaczego polska blogosfera jedzeniowa jest fenomenem w światowej skali.
Kamil Dziadkiewicz opowie o tym, dlaczego powstało Google Plus i co najbardziej interesuje w tej platformie marketerów. Dlaczego Google Plus (na razie) nie odniósł zwycięstwa? Jaka przyszłość czeka ten serwis i do czego tak naprawdę jest potrzebny G+ gigantowi z Kaliforni?
Katarzyna Radomska – historyczka sztuki, redaktorka, korektorka i sekretarz Wydawnictwa CSW w Toruniu. Od końca 2010 roku blogerka kulinarna – wraz z siostrą Izą prowadzi Paletę Smaku (www.paletasmaku.pl), jeden z bardziej kolorowych blogów w sieci. O kulinariach uwielbia czytać, ale zdecydowanie bardziej woli je praktykować – gotować i celebrować posiłki. Jest mistrzynią wytrawnych tart i lekkich sałatek. Za największy relaks uważa ręczne wyrabianie ciasta. Lubi poszerzać kulinarną wiedzę – na licznych warsztatach uczy się od najlepszych szefów kuchni w Polce.
Kamil Dziadkiewicz – entuzjasta nowych technologii i specjalista do spraw marketingu w serwisach społecznościowych. Posądzany o Google fanboizm, sprowadzanie na złą drogę, złe maniery i za długie posty. Aktualnie przebywa w ciepłych ramionach agencji Social Five, które przebywa w ciepłych ramionach Five Media Group, więc generalnie jest nam naprawdę ciepło.
Social Daddy, czyli alfons polskiej sceny Social Media i współautor podcastu Webskie Chłopaki (webskie.pl). Prowadzi też nieregularnik ze swoimi rzeczami do szuflady pod szyldem dziadzie.
Tags: dla dorosłych, SIM, spotkania i prelekcje