MENU

DOFINANSOWANO ZE ŚRODKÓW

Powrót „Twin Peaks” – dyskusja krytyków filmowych

I tak cię kocham, reż. Michael Showalter, USA 2017,...

Opublikowano: 10 stycznia 2018 Views: 877 Kino Centrum, Strona główna, Wydarzenia

Teledysk w stylu Lyncha – warsztaty filmowe

Kiedy: 9–11 lutego 2018 r.

Centrum Sztuki Filmowej CSW Toruń oraz Fundacja Tumult / Camerimage Festival zapraszają na warsztaty filmowe TELEDYSK W STYLU LYNCHA.

Uczestnicy poznają tajniki sztuki filmowej oraz stworzą wideoklip pod opieką artystyczną reżysera i operatora – Piotra Smoleńskiego do utworu skomponowanego specjalnie na warsztaty przez Marcina Młynarczyka.
Miejscem zdjęć będzie przestrzeń wystawy Davida Lyncha „Silence and Dynamism” w Centrum Sztuki Współczesnej w Toruniu

Informacje o utworze (utwór można pobrać poniżej)
Muzyka – Marcin Młynarczyk
wykonanie muzyki: Marcin Młynarczyk – instrumenty klawiszowe, gitara basowa, programowanie
Zuzanna Iwańska – altówka
Grzegorz Kosowski – gitara

Zainteresowanych udziałem w warsztatach prosimy o wypełnienie i przesłanie kwestionariusza dostępnego do pobrania poniżej na adres: piotr.wasniewski@csw.torun.pl lub radoslaw.osinski@csw.torun.pl.

Zgłoszenia przyjmujemy do 5 lutego.

W warsztatach wezmą udział wybrane przez prowadzącego osoby.
Maksymalna liczba uczestników – 15 osób.
Koszt udziału w warsztatach – 250 zł.

Informacja o prowadzącym warsztaty:

Piotr Smoleński – reżyser, scenarzysta, operator, montażysta. Absolwent Wyższej Szkoły Sztuki i Projektowania w Łodzi. Jeden z najbardziej uznanych polskich autorów wideoklipów. Zrealizowane przez niego teledyski, m.in. My Słowianie Donatana i Cleo, zanotowały łącznie ponad 500 mln wyświetleń w serwisie YouTube.
Strona internetowa: http://www.piotrsmolenski.pl/

Nagrody i wyróżnienia:
YACH FILM FESTIWAL
BERLIN MUSIC VIDEO AWARDS
BORNSHORTS FILM FESTIVAL
KRAKOWSKI FESTIWAL FILMOWY
THE BEST ETHNIC MUSIC VIDEO IN POLAND
POLISH FILM FESTIVAL LOS ANGELES

Wybrana filmografia:
2016 – KUKUŁEŚ
2015 – “ZABIORE NAS” / CLEO
2015 – “LOS JAK ZEGAR” / IZA KOWALEWSKA
2015 – “MIŁOŚĆ TO SŁOWA DWA” / PIOTR RUBIK
2015 – “KTO WCISKA MI KIT” / JUSTYNA STECZKOWSKA
2015 – “KAMIEŃ Z NAPISEM LOVE” / ENEJ
2015 – “NIE CHCE SPAĆ” / ENEJ
2015 – “LES ROSES NOIRES” / MADOX
2015 – “TAM TAM” / MONIKA LEWCZUK
2015 – “SYTUACJA” / MEGITZA TRIO
2015 – “PEŁNIA” / DONATAN, MARYLA RODOWICZ
2015 – “HIGHLAND ROLL” / ZAGAN ACOUSTIC FEAT. KRZESIMIR DĘBSKI
2015 – “JACK” / MEGITZA TRIO
2015 – “NA CO CZEKASZ” / MAGDA NAVARRETE, PIOTR STECZEK
2015 – “NOC I DZIEŃ” / MEGITZA TRIO
2014 – “DAWN” / ALTERS
2014 – “CLEJANI LOVE SONG” / TARAF DE HAIDOUKS
2014 – “VILLAGEANKA” / SAME SUKI
2014 – “TSAVKISI” / VOŁOSI
2014 – “JESTEM JAK SKAŁA” / ASIA ASH
2014 – “MY SŁOWIANIE” / DONATAN, CLEO
2014 – “SZTORM” / DONATAN, CLEO
2014 – “CICHA WODA” / DONATAN, CLEO
2014 – “SLAVICA” / DONATAN, CLEO
2014 – “BIT” / DONATAN, CLEO
2014 – “BRAĆ” / DONATAN, CLEO, ENEJ
2014 – “TEROZ” / MEGITZA
2013 – “HABAR N-AI TU” / OANA CATALINA CHITU
2013 – “POD WODA KRZYK” / PIH
2013 – “NERO” / TETRIS
2013 – “ROMANI GILI” / TERNO FEAT. MAHALA RAI BANDA
2013 – “INA” / FALLGRAPP
2013 – “ABO MIE ZABIJA” / BUBLICZKI
2013 – “PAPER SHIPS” / POLA
2013 – “FEEL SO CLOSE” / CALVIN HARRIS FEAT. MAGNETIG
2013 – “NIE ZAMYKAJ DZISIAJ DRZWI” / MIUOSH, ONAR
2013 – “TANGO” / TERNO FEAT. MAHALA RAI BANDA
2013 – “INSOMNIA” / HONORATA SKARBEK
2013 – “JEZUS MALUSIEŃKI” / MEGITZA, RENATA PRZEMYK
2012 – “KILKA SŁÓW” / MIUOSH, ONAR
2012 – “UNSER OREM KIND” / BESTER QUARTET
2012 – “WZWYŻ” / WENA
2012 – “TINKER HATFIELD” / WENA
2012 – “FLIRT” / SYLWIA GRZESZCZAK
2012 – “DEAD MANOUCHE” / PALE TUTE
2011 – “BANKIER” / HASIOK, JAN NOWICKI
2011 – “TE ASTEPT NEICA DE-O LUNA” / CACI VORBA
2011 – “NOCZNOI PEREHOD” / ALEXANDR SLEPAKOV
2011 – “WERSJA DEMO” / HASIOK
2011 – “NOC KUPAŁY” / DONATAN RÓWNONOC
2011 – “BUDŹ SIĘ” / DONATAN RÓWNONOC
2011 – “Z SAMYM SOBA” / DONATAN RÓWNONOC
2011 – “SŁOWIAŃSKA KREW” / DONATAN RÓWNONOC
2011 – “NIE LUBIMY ROBIĆ” / DONATAN RÓWNONOC
2011 – “Z DZIADA-PRADZIADA” / DONATAN RÓWNONOC
2011 – “NIESPOKOJNA DUSZA” / DONATAN RÓWNONOC
2011 – “SZCZURY” / MIUOSH
2011 – “REPREZENT” / MIUOSH, JOKA
2011 – “NIE MAMY SKRZYDEŁ” / MIUOSH
2011 – “RÓŻE Z BETONU” / MIUOSH
2011 – “ZMIERZCH” / VOŁOSI
2010 – “STACHU” / ANITA LIPNICKA, VOICE BAND
2010 – “U MNIE MAJ” / ŁUKASZ ZAGROBELNY
2010 – “RUMELAJ” / MEGITZA
2009 – “BEZELE KOCHANA” / TEDE

Kwestionariusz Zgloszeniowy (doc, 14.0 KiB)

Kompozycja w stylu Lyncha – Warsztaty CSW (mp3, 4.2 MiB)

Tags:

/ Wydrukuj ten artykuł

Instytucja finansowana ze środków Miasta Toruń